HTML

Egy 8 danos nyugger ...

A gyerekeim és az unokáim az mondják, hogy minden történetemet hallották már sokszor. Nincs más hátra, új hallgatóságot (pontosabban olvasókat) kell keresnem így 80 fölött. :-) Dr. Király László

Friss topikok

  • Dr. Király László: A FACEBOOK A MAI NAPRA EZT A BLOGBEJEGYZÉSEMET IDÉZTE FEL, AMI BIZONYÍTHATJA, HOGY FIATALNAK LENNI... (2016.10.31. 09:21) Jegyeskedés
  • Dimmerkobold: Nem volt rossz. Pár forró intim részletre kíváncsi lettem volna a szerelemmel kapcsolatban! :)) (2016.10.17. 19:45) Megérkezés Kecskemétre
  • dr Király László: - (2016.08.28. 21:36) Kutatási célok, vagy csak álmok
  • Zsumami: Kedves Király László! Hát ilyen az én formám, kések és lekések... ezúttal az új bejegyzésekről, ha... (2016.05.01. 12:10) Megint Május 1.
  • Major Zsuzsa: Kedves Király László, ha Ön Dávod pustán volt katona, akkor bizonyára járt Böhönyén, a vasútállom... (2015.08.05. 12:06) Szép élet a katona élet - főleg, ha rövid!

E blog történeteinek 8 danos főhőse, s egyben állandó szerzője jól megérdemelt őszi pihenőjét tölti Zalakaroson, ezért lépem be most helyette a magam bő 5 danjával - mondjuk úgy - szerkesztői minőségemben (és persze tisztelettudó gyermekként is, aki kisegíti agg atyját, ha kell).

131010_Királynap.jpgNem csak a szerző távolléte indokolja, hogy megálljunk egy kicsit. Szakaszhatárhoz érkezett  a történet: a legutóbbi jeles elégségessel befejeződtek az ifjú Király iskolai tanulmányai, és ezzel véget ért a gondtalan fiatalság kora is. A következő részek már a munkába lépésről és a családalapításról szólnak majd, szóval csupa felnőttes dologról. Talán valami összegzésféle is elkelne ide, de hát egy 22 éves ifjú ember nem visszafelé, hanem előre nézeget inkább. (Hozzáteszem: ez a tulajdonsága azóta sem változott, egy héttel a 81. születésnapja előtt is inkább a jövőt tervezi, mintsem a múlton töpreng.)

Az összegzés azonban mégiscsak indokolt lehet egy másik szempontból.Valamivel több, mint fél év telt el a blog március 28-ai indulása óta. Született 28 bejegyzés, és a látogatók a szöveg mellett 50-nél több fényképet láthattak, köztük nagyon sok, a családi fotótárból származó képet. Az indulás óta 7832 lapletöltést regisztrált a számláló, azaz összesen ennyi bejegyzést olvasott el a közel négyezer olvasó. Persze tudjuk, hogy ez nem négyezer embert jelent, hanem azt a nagyjából ötven hűséges olvasót, aki hétről hétre visszatér, meg a hozzájuk csatlakozó alkalmi betérőket, akiknek a száma hetentetíz körül mozog.

131010_Oldalletöltések száma.jpgPersze voltak "jobb napok". Például április 12., amikor az Index2 blogszemléje is hivatkozott ránk, ezen és az ezt követő napon közel 2 ezer lapletöltéssel közel ezer látogató tekintette meg az éppen aktuális bejegyzést.  (Mivel ezek a napok nagyon eltorzítják a statisztikát, a két idősort csak április 19-től indítottam a csatolt grafikonokon.) Reményeink szerint néhányan azóta is rendszeres olvasók. De népszerű volt a kedves tanárokról szóló írás vagy a katonatörténetek bemutatása is.

131010_Látogatók száma.jpgÖröm, hogy néhányan rendszeresen írnak kommenteket, őket a szerző nevében is biztatom, a magam nevében pedig kérem, hogy továbbra is kísérjék aktív figyelemmel a 8danos nyugger bejegyzéseit.

Noha magam is egyike vagyok azoknak az utódoknak, akik már csak legyintettek, ha apánk belefogott egy ezerszer hallott történetbe ezeregyedszerre is, így rendszerbe foglalva kimondottan élvezem az unalomig ismert sztorikat. Felbujtótársammal, húgommal együtt izgatottan várjuk a folytatást. Azt remélem, hogy nem vagyunk egyedül.

Az elszánást látom apánkban, hogy folytassa a történetek elmesélését, de bizonyára jól esne neki a biztatás. Mondjuk olyan formában, hogy ehhez a bejegyzéshez hozzászól a Tisztelt Olvasó.

Király László György

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://8danosnyugger.blog.hu/api/trackback/id/tr605557784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.10. 12:55:17

én nagyon szívesen olvasom minden alkalommal:)

rieckemárta 2013.10.10. 16:11:11

Szerintem mindannyian átéljük azt az érzést, amikor az ezerszer elmondott, unalomig ismert történetekre úgy bólogatunk, hogy már nem is igazán figyelünk arra aki meséli. Így azután valóban nagyon nagy élmény rendszerbe foglalva hallani a sztorikat, mulatságos és kevésbé mulatságos történeteket. És persze hálás vagyok a mesélőnek, hogy egy kis lelkifurdalást is keltett bennem a tekintetben, hogy jobban figyeljek, és jobban becsüljem meg az időt.

kÁbel 2013.10.10. 23:11:18

Jó látni, hogy nem az én nagyapám az egyetlen 8 danos, aki bűvöli az információs szupersztrádát. :)

A történetek azt hiszem, kortalanok, de a fiatalabb generáció mindig a saját hibájából akar tanulni, hiába olvassa a tapasztalatokat. :)

docika 2013.10.11. 10:03:24

Jómagam még soha nem írtam kommentet a bejegyzésekhez, de rendszeres olvasó vagyok. Részemről szintén ismertek a sokadszorra hallott történetek, de aki mesélte őket, nagyapám, sajnos már nincs közöttünk. Valahol talán ezért is olvasom szívesen az itt megosztott történeteket. Szóval HAJRÁ!!! Várom a következő bejegyzést! :)

Dr. Király László 2013.10.11. 18:57:30

@Babette_: Köszönöm. Mindig utáltam, ha olyat kellett csinálnom - mert azért volt olyan is -, ami a kutyát sem érdekelte.üdv. kl.

Dr. Király László 2013.10.11. 18:59:30

@rieckemárta: Nem baj. A lelkiismeretnek az a dolga, hogy furdaljon, nekünk meg az a jogunk, hogy ne figyeljünk oda. kl.

Dr. Király László 2013.10.11. 19:04:46

@kÁbel: Üdvözlöm nagyatyádat, mert még ebben sem jó egyedül lenni. A fiatal generáció meg persze, hogy saját hibájából akar tanulni. Az a jó, hogy mindig meg is kapja a lehetőséget, a baj csak akkor van, ha fütyül rá. Persze, ha jól emlékszem mi is így kezdtük. üdv. kl.

Dr. Király László 2013.10.11. 19:08:01

@docika: Örülök, hogy kommentre fakadtál, nem fenyegetőzök, jön a következő beírás is. üdv. kl.

Warlimont 2013.10.15. 14:30:43

Mindent bele, Laci bacsi! Varjuk a folytatast! :)

editnagyi 2013.11.01. 07:26:54

Nagyon örülök ennek a blognak. Bár édesapám élete merőben más volt, mégis őt juttatja eszembe. Én is gondoltam rá, hogy magnóra veszem a nem mindennapi emlékeit - hogyan lett a falusi zsellérgyerekből városi lakatostanoncként a repülés szerelmese, majd hadifogoly, aztán az új magyar hadsereg pilótája, boldog házas ember, stb. -, de addig halogattam, amíg elmúlt a lehetőség. Köszönöm és jó egészséget, Laci Bácsi!
süti beállítások módosítása