HTML

Egy 8 danos nyugger ...

A gyerekeim és az unokáim az mondják, hogy minden történetemet hallották már sokszor. Nincs más hátra, új hallgatóságot (pontosabban olvasókat) kell keresnem így 80 fölött. :-) Dr. Király László

Friss topikok

  • Dr. Király László: A FACEBOOK A MAI NAPRA EZT A BLOGBEJEGYZÉSEMET IDÉZTE FEL, AMI BIZONYÍTHATJA, HOGY FIATALNAK LENNI... (2016.10.31. 09:21) Jegyeskedés
  • Dimmerkobold: Nem volt rossz. Pár forró intim részletre kíváncsi lettem volna a szerelemmel kapcsolatban! :)) (2016.10.17. 19:45) Megérkezés Kecskemétre
  • dr Király László: - (2016.08.28. 21:36) Kutatási célok, vagy csak álmok
  • Zsumami: Kedves Király László! Hát ilyen az én formám, kések és lekések... ezúttal az új bejegyzésekről, ha... (2016.05.01. 12:10) Megint Május 1.
  • Major Zsuzsa: Kedves Király László, ha Ön Dávod pustán volt katona, akkor bizonyára járt Böhönyén, a vasútállom... (2015.08.05. 12:06) Szép élet a katona élet - főleg, ha rövid!

A kötelezően rögzített ünnepek, mint a karácsony, a húsvét, vagy a november elsején tartott mindenszentek hagyományos megtartása mellett, a mi családunkban valahogy úgy alakult, hogy a nyárvégi augusztus hónap egész sorát tartalmazza a családi közösködéseknek. Ugyanis nálunk ebben a hónapban sok ünneplési lehetőség volt/van, mert jónéhányan viseltük/viseljük az Ilona és a László nevet, és köszönthetjük egymást. De valahogy úgy alakult, hogy a családtagok esküvőinek – s ennek következtében a házassági évfordulóknak is augusztusi a dátuma. Mindezek közös megünneplésére tartjuk meg az úgynevezett „Király napot”, amikor összejövünk, ahányan csak tudunk a családból és örülünk egymásnak. A mi augusztusi esküvőnkről már meséltem, de ide is kívánkozik egy még nem mutatott kép, nekem is jól esik látni, hogy milyen szépek voltunk és milyen fiatalok. 

140813_Az esküvő napján.jpgGyörgyi és Karesz esküvője is augusztusra volt tervezve, de praktikus okokból néhány héttel előbb történt. Egyszerűen arról volt szó, hogy a szokásos beutalót így lehetett  a legkedvezőbben rendezni. A tiszti klubb-ban tartott lakodalomból egyenest a balatonlellei üdülőbe vitte őket egy barátunk a családi Zsigulival. Egy hét múlva meglátogattuk őket, s útközben ismerőseink úgy megpakolták a kocsit dinnyével, hogy mi alig fértünk el. A dinnyét persze a fiatalok több hét alatt sem tudták volna megenni, de nem volt semmi gond, az üdülő felében endékások voltak, akik „segítettek”, jószerével, még a dinnye héját is elpusztították, úgyhogy nem kellett visszahozni egy dekát sem. Mint látható, Ők is szépek és nagyon fiatalok.

140813_Györgyi-Karesz esküvő-015.jpgLackó és Zita esküvője viszont tényleg augusztusban volt. Lehet, hogy ismétlés, de nem baj, ők is nagyon szépek és nagyon fiatalok voltak. Hát, ők már akkoriban is  saját(ságos)  egyéni utat követtek, igényük szerint, nem lakodalom volt, hanem közös családi ebéd, majd a Mészi mamáék szalagházi, nem túl nagy lakásában  jöttek össze a barátokkal, megitták a fürdőkádba bejegelt italok tömegét, megették a jakabszállási barátoktól származó csodálatos őszibarackot és szokás szerint ismételten megváltották a világot.

140813_Lackó és Zita esküvő.jpgAz augusztusin kívül tulajdonképpen van egy másik „Király nap” is az évben, karácsony második napján. Azért ekkori, mert a szétágazó családtagok eddigre tesznek eleget a más irányú kötelezettségeknek. Ekkorra már mindenki teleette magát finomságokkal, ezért, terv szerint, nem csinálunk nagy traktát, csak úgynevezett „kárlátást”, azaz az asszonyok összehozzák az ünnepi ”maradékokat”, felrakják az asztalra és a végén mindig az derül ki, hogy ez volt a legjobb, és hogy tudunk mi még enni.

Az augusztusi király napnak általában kerti parti, bográcsolás és sütögetés adja meg hangulatát, meg olyasmi, hogy az unokák ide hozzák el választottjukat, majd férjüket, vagy feleségüket.  

140813_Királynap.jpgElőfordult két éve, hogy még a szokottnál is tágabb volt a „vendégkőr”, mert Petra unokánk, nemcsak a walesi illetőségű férjét, akivel az Atlanti óceán partján keltek egybe és természetesen nagyon szépek, és nagyon fiatalok voltak,

140813_Petra és Rhodri esküvő 2.jpghanem az egész famíliát elhozta. Így néztünk ki.

140813_Williams család.jpgA fejlődés nem áll meg, a családi létszám bővül, Petiék fegyelmezett, jogkövető állampolgárokként teszik dolgukat, ami náluk azt jelenti, hogy augusztusban jegyezkedtek el, ilyen szépek voltak 

140813_Peti és Edit eljegyzés.jpgMájusban házasodtak össze, még szebbek voltak,

140813_Peti és Edit esküvő.jpgde az idei király napról, lehet, hogy  távol maradnak, mert jön az utód, aki az én első dédunokám lesz, de róla még nincs publikálható kép. Majd jövőre. Távolmaradásukat meg elfogadjuk igazoltnak.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://8danosnyugger.blog.hu/api/trackback/id/tr696576453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása