HTML

Egy 8 danos nyugger ...

A gyerekeim és az unokáim az mondják, hogy minden történetemet hallották már sokszor. Nincs más hátra, új hallgatóságot (pontosabban olvasókat) kell keresnem így 80 fölött. :-) Dr. Király László

Friss topikok

  • Dr. Király László: A FACEBOOK A MAI NAPRA EZT A BLOGBEJEGYZÉSEMET IDÉZTE FEL, AMI BIZONYÍTHATJA, HOGY FIATALNAK LENNI... (2016.10.31. 09:21) Jegyeskedés
  • Dimmerkobold: Nem volt rossz. Pár forró intim részletre kíváncsi lettem volna a szerelemmel kapcsolatban! :)) (2016.10.17. 19:45) Megérkezés Kecskemétre
  • dr Király László: - (2016.08.28. 21:36) Kutatási célok, vagy csak álmok
  • Zsumami: Kedves Király László! Hát ilyen az én formám, kések és lekések... ezúttal az új bejegyzésekről, ha... (2016.05.01. 12:10) Megint Május 1.
  • Major Zsuzsa: Kedves Király László, ha Ön Dávod pustán volt katona, akkor bizonyára járt Böhönyén, a vasútállom... (2015.08.05. 12:06) Szép élet a katona élet - főleg, ha rövid!

150312_80_1.jpgValami ilyesmit mondtak azok a kedves barátaim, akik, a közvetlen família mellett, elfogadták a fiam és a lányom meghívását az általuk rendezett születésnapi bulimra. A „rendezők” tőlem csak azok névsorát kérték, akikkel együtt szerettem volna lenni ezen a számomra fontos eseményen. Nem volt könnyű feladat. A nyolcvan év nagyon hosszú idő, így szembe kellett néznem azzal, hogy a nekem kedves barátok, harcos társak, kollégák közül már nagyon sokan elmentek, vagy ha még itt is vannak, egészségi állapotuk miatt nem jelenhetnek meg. Megcsináltam a „névsort”, átadtam és vártam az információt a kilátásokról. A több mint fél évszázadon keresztül működő „hívatásos” szervezőként, ebben az esetben is ismerni szerettem volna a folyamat minden részletét. De a kutyafülűek  elzárkózlak, nem voltak hajlandók semmiről tájékoztatni, minden érdeklődésemet „elutasították” és csak annyit közöltek, hogy október huszadikán, jelenjek meg a Technika Háza tanácstermében. Megjelentem. 

A szoros konspiráció miatt igazira és totálisra sikerült a meglepetés.  Izgatottan „leltároztam” a megjelenteket, akik az Andris és Peti unokám által készített, és a kivetítőn állandóan forgó összeállítást nézték. Ha belenéznek és ismerős képekkel is találkoznak, az nem véletlen, mert a fiúk művének is volt szerepe a blogom elindításában.

A huszonhét évig tartó tanácsi múltamból sajnos már nagyon kevesen vannak, egyedül Ruzsa Leo barátom volt ott a jeles csapatból. A főiskolai évtizedeket már többen is képviselték, eljött Tajthy Sándorné, Gabika a tanszéki kollegina, Hévizi Pista a műszaki tanszékről és Horváth Istvánné a kollégium igazgatója, akivel felidéztük, hogy a kezdetben nem volt zavartalan a kapcsolatunk. Ugyanis a kollégiumunknak éppen nem volt igazgatója és én „szolid” rábeszélés után őt, a gyümölcstanszék szakmailag elismert tanárát neveztem ki, aminek eleinte nem igazán örült. Később, amikor vezetésével a kollégium többször elnyerte a kiváló címet, hozott egy csomó díjat, igazolódott, hogy ez a döntésem a legsikeresebbek közé tartozott. És ami még fontosabb, Magdolna asszony is jól érezte magát és a nyugdíjas éveibe jól belenyúlóan, ahogyan egy igazi kapitányhoz illik, utolsónak hagyta el a felszámolt kollégiumot. A képen együtt láthatóak a csokornyakkendős Leóval, Tubak Pistával és feleségével, Ágival, a Katedra középiskola alapítóival és Csatári Bálinttal, a jeles földrajztudóssal

150312_80_2.jpgÖrömmel fogadtam a társadalmi szervezeteket képviselő köszöntőimet is, akikkel ma is folyamatosan kapcsolatban vagyunk. A Cegléd Barátainak Körét az elnöki poszton engem követő Markovics Feri és felesége képviselte

150312_80_3.jpga  megyei TIT szervezetet pedig   Kraszkó Karcsi elnök és felesége Godó Magdi képviselte

150312_80_4.jpgAz egyik családi asztalnál ott láttam Bakó Évikét és fiát, mellettük Gyuri öcséméket, és külön örömömre fiukat, Gyurika keresztfiamat is, akinek életútja sokáig nem volt igazán sima, de most új párjával láthatóan boldogan feszített, ők láthatók a kép baloldalán, mögöttük pedig Bozsó Jancsi és Berta Gabi ülnek, akik Ica családját képviselték.

150312_80_5.jpgA „szervezők” meghívó levelükben – okosan – azt kérték, hogy a köszöntők ne gondolkozzanak azon, hogy milyen ajándékkal kedveskedjenek az öregnek, hanem fogadják el javaslatukat, miszerint hozzanak egy üveg nemes italt, amit akár a helyszínen is elfogyaszthatunk egymás egészségére. Ferenczy Tibi és párja Horváth Zsuzsa, a két régi kolléga, akik igazoltan voltak távol, nem tagadták meg magukat. Nem bort küldtek, hanem Zsuzsa, aki a hazai és a nemzetközi versenyek nyertes virágkötőinek sorát tanította, kötött egy csodálatos csokrot, ami évekig szobám dísze volt.

Berend T. Iván barátom sem volt személyesen jelen, de egy hosszú levélben –  amit „Az óceán sem akadály” című bejegyzésben bemutattam – idézte fel közös dolgainkat.

Kaptam egy emlékkönyvet is, amibe a résztvevők írtak mindenféle számomra kedves dolgot. Legszívesebben „beidézném” a könyvecske valamennyi beírását, de inkább nem, mert a végén még elpirulok a sok talán meg sem érdemelt dicsérettől.

Minden vendégnek örültem, együtt is, külön is, de gyerekeim és unokáim (párjaikkal együtt) figyelme volt a csúcs. Készült is egy kép az ünnepség végén, amelyről ugyan az akkor már Angliában élő Petra és Kata, akinek korábban el kellett mennie, lemaradt , de így is nagyon kedves számomra.

150312_80_6.jpg

Itt mondom el, pedig ezzel kezdődött a nap, hogy reggel három "itthoni" unokám eljött a lakásomra, és reggelit hozott nekem, hogy legyen időm velük külön is beszélgetni egy kicsit.

150312_80_7.jpg

Hát így történt. És nem csak lezárult azon az októberi napon valami, mondjuk nyolcvan év, hanem el is indult valami, a kornak divatját követve, a  8danos blog folyam, vagy csak patak, de erről még majd szólok…

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://8danosnyugger.blog.hu/api/trackback/id/tr617255469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soós Attila 2015.03.12. 18:24:44

Gratulálok a 80-as lezárt korszakhoz és az értékes írásokhoz!

Soós Attila 2015.03.12. 18:28:37

Dratulálok a lezárt korszakhoz és a sok értékes íráshoz!
süti beállítások módosítása