HTML

Egy 8 danos nyugger ...

A gyerekeim és az unokáim az mondják, hogy minden történetemet hallották már sokszor. Nincs más hátra, új hallgatóságot (pontosabban olvasókat) kell keresnem így 80 fölött. :-) Dr. Király László

Friss topikok

  • Dr. Király László: A FACEBOOK A MAI NAPRA EZT A BLOGBEJEGYZÉSEMET IDÉZTE FEL, AMI BIZONYÍTHATJA, HOGY FIATALNAK LENNI... (2016.10.31. 09:21) Jegyeskedés
  • Dimmerkobold: Nem volt rossz. Pár forró intim részletre kíváncsi lettem volna a szerelemmel kapcsolatban! :)) (2016.10.17. 19:45) Megérkezés Kecskemétre
  • dr Király László: - (2016.08.28. 21:36) Kutatási célok, vagy csak álmok
  • Zsumami: Kedves Király László! Hát ilyen az én formám, kések és lekések... ezúttal az új bejegyzésekről, ha... (2016.05.01. 12:10) Megint Május 1.
  • Major Zsuzsa: Kedves Király László, ha Ön Dávod pustán volt katona, akkor bizonyára járt Böhönyén, a vasútállom... (2015.08.05. 12:06) Szép élet a katona élet - főleg, ha rövid!

Ahogyan egy hete ígértem, lássuk a 8danos nyugger blogjának látogatási statisztikáit 2013. március 28.-tól, az első publikáció napjától 2015. április 1. este 10 óráig.

Ez alatt a 735 nap alatt 16.261 látogató tette tiszteletét, vagyis napi átlagban valamivel több, mint 22 fő. Természetesen a leginkább forgalmas napok a csütörtökök voltak, amikor új bejegyzés került a blogra. A teljes időszak legforgalmasabb napja 2013. április 12. volt, ezen a napon 901 érdeklődő látogatta meg a blogot. Ez volt az a nap, amikor az Index2 ajánlotta olvasóinak a 8danos nyuggert. Ez egy péntek volt, és még a következő napon is 135-en jöttek, ez a 17. helyet hozta ennek a szombatnak (a nem csütörtökök közül pedig a 3. leglátogatottabb nap lett ezzel 2013. április 13.). A látogatottsági ranglista második helyén a 2015. január 22.-ei nap került 488 látogatóval, az a csütörtök,  amikor megjelent a Katedra iskoláról szóló bejegyzés.Ezt a két kiugró értéket a 2013. november 28-ai csütörtök követi (248 látogató egy nap alatt), ekkor olvashatták az érdeklődők a szerző esküvőjéről szóló írást. 200 feletti látogatót vonzott még egy nap alatt a régi május 1-ékről szóló bejegyzés (222 fő) és a gyerekek Béke téri általánosban eltöltött éveiről szóló írás (206 fő). Érdemes még megemlíteni, hogy a legkevésbé látogatott napok a szerdák voltak, egy kivételével nem emelkedett 25 fölé a létszám. Arra az egyre sem nagyon találok magyarázatot: a 8danos kandidátussá válásának történetét bemutató írás megjelenése utáni hét szerdáján 58-an jöttek fel az oldalra, jónéhány csütörtök ennél rosszabb látogatottságot produkált. (Az ábrán a napi látogatottsági adatok, az erősen torzító 2013. április 12-ei adatok nélkül.)

150402_napi_latogatok.jpg

Egy másik fontos adat az u.n. lapletöltések száma. Ez azt mutatja meg, hogy azok a bizonyos látogatók, akikről az imént írtam, épp csak az aktuális bejegyzést olvasták el, vagy kinyitottak más oldalakat is.Az oldalletöltések száma 27.212 volt, ami azt jelenti, hogy a látogatók átlagosan 1,67 lapot olvastak el a két év során. A legforgalmasabb napok természetesen ebből a szempontból is ugyanazok voltak, mint a látogatók számát illetően, hisz sok látogató nyilván sok oldalt néz meg. Az esküvőről szóló bejegyzés is tartja a harmadik helyét, a negyedik viszont az az írás, amely a szerző Kecskemétre történő megérkezését meséli el. Ennek megjelenési napján csak 185 látogató volt, de 289 oldalt nyitottak meg. Ebben nyilvánvalóan szerepe van annak is, hogy ekkor kaptak először az "Élet a régi Kecskeméten" blog olvasói külön értesítést is egy új blogbejegyzés megjelenéséről.

Ha a csütörtöktől szerdáig tartó hetek látogatottságát nézzük, cseppet sem meglepő módon a korábban már említett bejegyzések hetei vezetik a ranglistát: az első az indexes hét, összesen 1.185 látogatóval és 2.172 oldalletöltéssel. Ezt követi a Katedra iskoláról szóló bejegyzés hete 713 látogatóval és 907 lapletöltéssel.A grafikon az egyes hetek lapletöltési és látogatási adatait mutatja a 2013. áprilisi kiugró adat nélkül)

150402_heti.jpg

A legkevesebb látogató (mindössze 50 fő) 2013. decemberének közepén jött a 8danos nyugger oldalára. Talán okozhat némi meglepetést, talán sokak számára érthető, ez az az írás volt, amelyben a szerző 1956 októberi tapasztalásait dolgozta fel. Bevallom, meglepett ez a tény, és megnéztem, hogy a blog.hu saját statisztikája mit mutat ezzel a bejegyzéssel kapcsolatban. Sajnos az egyes bejegyzések olvasottságát mérő mutatót csak épp ebben az időszakban indították el, ezért a két év egészére nézve nem tudunk pontos adatokat, de tény, hogy mostanáig már több mint százan olvasták el az említett bejegyzést, ennél számos más írásnak van kisebb látogatottsági mutatója.

Ha más itt tartunk, azért egy pillantást vessünk erre a számlálóra. A katedrás szöveg 1100 feletti nézettséggel persze itt is elöl van, de pl nagy figyelem kísérte a Kertészeti Főiskoláról szóló írásokat, "A vég kezdete" 384, a "Nekrológ az én főiskolámért" 476 látogatót vonzott. Ez utóbbinál csak a már említett, május 1.-ről szóló bejegyzés volt népszerűbb.

Sokáig lehetne még elemezgetni a számokat, de inkább arra biztatnék minden látogatót, hogy böngéssze az írásokat. Azok sokkal érdekesebbek.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://8danosnyugger.blog.hu/api/trackback/id/tr227328284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása